معرفي:
مركز كارآفريني به عنوان بازوي اجرايي كميته كارآفريني دانشگاه، مسئوليت محوري حركت به سمت دانشگاه كارآفرين را دارد. اهم فعاليتهاي مركز كارآفريني دانشگاه در زمينه توانمندسازي مهارتمحور و عملياتي دانشجويان و دانشآموختگان دانشگاه مبتني بر رويكرد آموزش از طريق انجام (Learning by doing) جهت آشنايي با مهارتهاي كارآفريني و آمادگي ورود به بازار كسب و كار و شكلگيري كامل چرخه از ايده تا عمل است. مهمترين اقدامات مركز كارآفريني در اين راستا عبارتند از:
گام اول: برگزاري دورههاي آموزشي توانمندساز، با هدف
1- ايجاد شناخت و آگاهي دانشجويان نسبت به كارآفريني (آموزش دربارهكارآفريني)
2- مجهز ساختن افراد به ديدگاه كارآفرينانه و فرهنگ كارآفرينانه (آموزش از طريق كارآفريني)
3- آماده سازي افراد براي كارآفرين شدن (آموزش براي كارآفريني)
گام دوم: رويدادها، پنلها، نمايشگاه و باشگاههاي كارآفريني جهت كسب تجربه در عمل
بعد از برگزاري دورههاي توانمندسازي، جهت آشنايي بيشتر دانشجويان و دانشآموختگان با محيط واقعي كسب وكار و انجام فعاليتهاي كسب وكار در عمل، رويدادهاي عملي وتجربه محور شامل موارد زير برگزار شده است.
1-برگزاري پنلها و نشستهاي تخصصي ايدهپردازي كارآفرينانه
پنلهاي تخصصي كارآفريني هنر با هدف ايجاد و تقويت تفكر كارآفريني هنر و آشنايي هرچه بيشتر دانشجويان با بازار و چالش هاي موجود و هم چنين آشنايي با ثبت اختراع ايده هاي هنري
2- مسابقه تفكر كارآفرينانه فردي و تيمي
الف: تفكركارآفرينانه فردي: مسئلهاي توسط كارآفرينان در زمان سخنراني خود مطرح ميشود و دانشجويان به صورت فردي ايدهها و راهكارهاي خلاقانه خود را ارائه ميدهند. به ايده هاي برتر جوايزي تعلق ميگيرد.
ب: تفكر كارآفرينانه تيمي: كارآفرينان مسئلهاي چالشي مربوط به حوزه تخصصي خود را بيان ميكنند و دانشجويان در قالب تيمهاي كارآفرينانه راهحل ها و راهكارهاي خود را ارائه خواهند داد و به تيم هاي برگزيده جوايزي اهدا خواهد شد.
3- برگزاري رويدادهاي كارآفرينانه مانند رويداد استارت آپ هنر، همتاكار هنر، هنر و روستا
در اين برنامه شركت كنندگان در يك فضاي مشترك قرار گرفته و با كمك مربيان خبره كه از ميان متخصصان و كارآفرينان موفق انتخاب شده¬اند، ايده¬هاي خود را به كسب¬وكار تبديل كرده و طرح¬هاي خود را به نمايش مي¬گذارند. پس از داوري، طرح¬هاي برگزيده معرفي شده و مورد حمايت قرار مي¬گيرند تا به مرحله اجرا برسند.
4- برگزاري نمايشگاه و بازارچههاي فروش دستاوردها و آثار هنري دانشجويان و دانشآموختگان
هدف از برگزاري نمايشگاه و بازارچهها، يادگيري و تمرين عملي مهارتهاي پايه كارآفرينانه همچون كار تيمي، هدفگذاري و تصميمگيري، حل مسئله، تكنيكهاي خلاقيت و ايدهپردازي، روشهاي قيمتگذاري و ارزشگذاري آثار و در نهايت مهارتهاي فروشندگي، بازاريابي، ارتباط با مشتري و مديريت مالي است.
5- تجاري سازي ايدههاي كارآفرينانه با محوريت باشگاههاي كارآفريني دانشجويي
هدف اصلي باشگاههاي كارآفرينانه كمك به دانشجويان در 2 مرحله شامل: ارائه آموزش و مشاورههاي تخصصي كارآفريني و كسب وكار و سپس معرفي و ارتباط با سازمانهاي مرتبط و ذيربط جهت كسب مجوزهاي لازم براي فعاليت در قالب يك كسب و كار مستقل است.
برنامه هاي آتي مركز كارآفريني
- راهاندازي انجمن دانشآموختگان با محوريت كارآفريني دانشآموختگان
- جايزه دانشآموختگان موفق در حوزه كارآفريني و ارتباط مستمر با آنها همراه با برگزاري جلسات انتقال تجربه
- برگزاري ميز ايده در يك روز مشخص هفته به صورت ماهانه
- ايجاد كيلينيك كارآفريني و كسب وكار با مشاركت مركز رشد دانشگاه جهت حمايت از ايدههاي دانشجويي و تسهيل تجاري سازي ايدهها
- طراحي مسابقههاي از ايده تا عمل با مشاركت بخش خصوصي و مديريت دانشگاه و برنامهريزي جهت هدايت دانشجويان به مسيرهاي درست و بهينه اشتغال
- حمايت از ايجاد خوشههاي هنري و تجاري سازي آنها و اختصاص محلي به عنوان كارگاههاي كارآفريني دانشجويي جهت هم افزا كردن توليدات دانشجويي و شكل گيري تيم هاي هنري- دانشجويي
- جايزه سالانه خلاقيت و نوآوري هنري با مشاركت بخش خصوصي در سه گروه: دانشجويان، اساتيد و كاركنان دانشگاه
- ايجاد هفته كارآفريني در تقويم رسمي دانشگاه همراه با برنامههاي كاربردي، نمايشگاهها، جشنوارهها و بازارچههاي دانشجويي و مشاركت بخش خصوصي و سازمانهاي مرتبط
- شبكهسازي با كارآفرينان برتر و نمونه استان و كشور و استفاده اثربخش از ظرفيتهاي آنها و انتقال تجربه به دانشجويان
- درآمدزايي از كارگاهها و ظرفيتهاي مازاد دانشگاه با همكاري دانشكدهها و دانشجويان
آدرس: اصفهان، خيابان چهارباغ پائين، حدفاصل چهارراه تختي و ميدان شهدا كوچه پرديس(31)، پلاك 17. معاونت پژوهش و فنآوري دانشگاه هنر اصفهان.
karafarini@aui.ac.ir
تلفن: 03134460755 فاكس:03134460909